Foto: www.akesslakt.se
Denna förstudie resulterade i att vi skapade ett gemensamt varumärke för lokal köttproduktion, Bärkebygdens Gårdskött. Projektet öppnade väg för samarbeten mellan aktörer som normalt inte arbetar i nätverk.
Vi påbörjade ett samarbete mellan lokala producenter, undersökte gemensamma kanaler, diskuterade bedömningssytem, upptagningsområden, kvalitetssäkring, prissättning, aktiviteter mm. I Bergslagen behövs alternativa näringar jämte traditionellt jordbruk, men det nya måste kunna kombineras med befintlig verksamhet, t ex i form av besöksgårdar, gårdsaktiviteter etc.
Journalnummer: 2009-4398
Projektperiod: 2009 – 2010
Projektområde: Lokalt i Söderbärke, Smedjebackens kommun
Kontaktperson: Annelie Andersson, Åkes Slakt och Styckning AB Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 0240-650484
Läs mer: http://akesslakt.se/