• Bergslagtramp-1b.png
  • DSC_2590.png
  • collage_cykel.png
  • Bergslagtramp-1.png
  • DSC_2630.png
  • unga_fiskare_garhyttean.png
  • DSC_2585.png
  • juli-014.png
  • DSC_2616.png
  • Spaning-efter-oring_2.png
  • Eduardo-fiskar-gadda.png
  • DSC_2701.png

Uppdateras ej längre

Denna sida visar vad som hände 2008 till 2014. Den uppdateras inte längre. 

Bärkebygdens gårdskött

butik-akes-slakt-okand

Foto: www.akesslakt.se

Åkes Slakt och Styckning AB

Denna förstudie resulterade i att vi skapade ett gemensamt varumärke för lokal köttproduktion, Bärkebygdens Gårdskött. Projektet öppnade väg för samarbeten mellan aktörer som normalt inte arbetar i nätverk.

Vi påbörjade ett samarbete mellan lokala producenter, undersökte gemensamma kanaler, diskuterade bedömningssytem, upptagningsområden, kvalitetssäkring, prissättning, aktiviteter mm. I Bergslagen behövs alternativa näringar jämte traditionellt jordbruk, men det nya måste kunna kombineras med befintlig verksamhet, t ex i form av besöksgårdar, gårdsaktiviteter etc.

Fakta om projektet

Journalnummer: 2009-4398

Projektperiod: 2009 – 2010

Projektområde: Lokalt i Söderbärke, Smedjebackens kommun

Kontaktperson: Annelie Andersson, Åkes Slakt och Styckning AB Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 0240-650484

Läs mer: http://akesslakt.se/

EU logo sjv logo